1. Hyllyssä askarteluvälineet ja kirjat ovat sijoitettuina lasten tasolle. Aajatuksenani on vielä rikastuttaa tätä hyllykköä monipuolisemmalla kirjallisuudella. :)
2. Luokamme lukujärjestyksen oppituntien paikkoja on mahdollista vaihtaa, koska kuvat on kiinnitetty sinitarroilla. Visuaalisuus auttaa lukemaan opetteliviakin lapsia hahmottamaan työjärjestyksen.
3. Uudet numerot ja merkit on sijoitettu isosti näkyvälle luokkaan. Tarvittaessa oppilaat voivat katsoa mallia tästä ja opettaja pystyy havainnollistamaan tästä opetustaulusta numeroiden piirtosuuntia!
4. Uudet tyyppikirjaimet: Isot ja pienet kirjaimet havainnollistamisen tueksi. Pikkumetsän Aapisesta tutun muuntajan eri kerroksiin lapset saavat tuoda kirjaimia ja sanoja, joita voidaan yhdessä tutkia! :)
5. Tyyppikirjaimia vielä tässäkin havainnollistamisen tueksi. Alhaalla näkyy myös kymppilauta, jota voi hyödyntää matematiikassa kymmenjärjestelmän opettelussa tms...
6. Tätä taulua voi hyödyntää aamunavausten yhteydessä, kun lasten kanssa käydään läpi viikonpäiviä. Lokeroihin opilaat saavat tuoda numeroita päivämäärien havainnollistamisen tueksi.
7. Visuaalinen infromaatio auttaa hahmottamaan, mistä oppikirjasta on oikein kysymys. Tämän kuvan alapuolelle opettaja merkkaa näkyville mahdollisen kotitehtävän.
8. Lasten töitä pistetään näkyville luokkahuonetta elävöittämään! :)
9. Luokan takaosassa sijaitsevala pöydällä on kolme erilaista laatikkoa, josta nopeimmat oppilaat saavat hakea lisätehtäviä. Runeberg=äidinkielen tehtäviä, Einstein= Matematiikan tehtäviä & Puuhaboksissa kaikenlaista yleistä puuhastelua.
Eritasoisilla tehtävillä eriytetään sekä ylös, että alaspäin. Tehtäviä on siis sekä jo lukeville, että lukemaan opettaville lapsillle.
10. Luokkahuoneen perällä sijaitseva ylimääräinen pulpetti mahdollistaa rauhalisen työskentelyn, mikäli tilanne sitä vaatii. Koulunkäynninohjaaja ruokailee useimmiten tässä. Lisäksi pulpetissa säilytetään keskeneräisiä töitä.
11. Opettaja on perinteisesti ruokaillut tässä. Järjestäjät jakavat ruokailuvälinnet myös opettajalle ja ruokailu tapahtuu omassa luokassamme kodinomaisesti. :)
12. Luokkahuoneen ulkopuolella on myös jakotiloja, jonne oppilaita voi sijoittaa työskentelemään yksin tai yhdessä.
13. Lisää jakotiloja....
14. Luokkahuoneen ulko-ovea vastapäätä sijaitsee leveä ruokailupöytämme, josta lapset käyvät hakemassa ruoan. Likaiset astiat viedään koriin ruokailun päätteeksi. Myös tätä pöytää voi hyödyntää esimekriksi pistetyöskentelyssä tms.
15. Luokkahuoneen ulko-oveen on sijoitettu iltapäiväkerholaisia varten taulu, josta oppilaat sekä opettaja pystyvät tarkistamaan, ketkä jäävät ip-toimintaan koulupäivän päätteeksi.
16. Luokkahuoneen ulko-ovessa on lisäksi taulu viikon apulaisista. Tauluun kiinnitetään aina sinitarralla järjestäjinä olevien oppilaiden kuvat. Kuvissa näkyy myös lapsen syntymäpäivä.
17. Seinällä olevasta kellosta oppilaat pystyvät hahmottamaan kelloa. Yhdessä voidaan myös opetella käsitteitä tasan, yli, puoli & vaille.
18. Luokkahuoneen seinällä olevaan Pikkumetsän Aapisen tavumopon tankkia täytetään tavuilla. Oppilaita voi aktivoida viemään tavuja tähän mopediin... :)
19. Oppilaiden pulpeteissa on vielä näkyvissä uudet tyyppikirjaimet.
20. Kuviksen materiaaleja ja keskeneräisiä töitä säilytetään myös täällä.
21. Luokassamme on äidinkielen Sakke-Sammakko, Matikka-musti, Seppo-Siili (laulusiili), sekä Hämy-hämähäkki. (verkostoituja) & Angry Birds.. Oppilaat tykkäävät monesti luokkaan välitunnilta tullessaan käydä silittelemässä näitä kaveruksia ja opettaja hyödyntää kyseisiä käsinukkeja opetuksessa. Nämä eläimet ovat kiinnostuneita oppilaiden työskentelystä
22. Opettaja monesti istuu kyseisellä penkillä opettamassa oppilaita luokan edessä. Tällöin pystyn asettumaan lasten tasolle. Välillä oppilaat saattavat myös tulla lattialle kuuntelemaan vaikkapa satua tms. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti